Om ongewenst bezoek van inbrekers te vermijden is uw huis beveiligen met camerabewaking één van de beste oplossingen. Deze camera’s hangen vaak zichtbaar waardoor ze beseffen dat uw woning wel degelijk voorzien is van beveiligingsapparatuur. Daarnaast kunnen de beelden na een inbraak gebruikt worden om de inbrekers op te sporen.

Om het voor u makkelijk te maken, hebben wij een paar gedetailleerde gidsen geschreven zodat u snel kan vinden wat u zoekt:

➤ Totaal beveiligingssyteem voor uw woning
➤ Camerabewakingssyteem geinstalleerd door bedrijven in uw buurt

Het is algemeen geweten dat inbrekers en overvallers niet zomaar hun gedrag veranderen, ze blijven hun strafbare feiten herhalen totdat ze gevat worden. Beschikt u, door camera beveiliging te gebruiken, over kwaliteitsopnames van een inbraak dan leidt dit in het algemeen tot snellere aanhouding van de daders.

Doel van camerabewaking

Een camerabewakingssysteem voor uw woning legt alles vast wat er rond uw woning gebeurt. Vaak worden veel illegale activiteiten (zoals inbraken of vandalisme) dan al voorkomen door het preventieve karakter.

Daarnaast zijn de beelden een heel goed hulpmiddel tijdens de opsporing en identificatie van de overtreders. Als u zoekt naar een bedrijf dat camera’s installeerd:

Welke soorten camerasystemen zijn er?

U wilt een professioneel camerasysteem met de beste beeldkwaliteit? Dan kiest u voor een HD camerasysteem. Zijn deze iets te duur? Met een bekabeld camerasysteem bent u ook verzekerd van een goede beeldkwaliteit. Als u geen mogelijkheid hebt om te bekabelen, neem dan een draadloos camerasysteem.

HD Camerasystemen

Als u een professioneel camerasysteem zoekt met alleen de beste beeldkwaliteit. Deze systemen maken gebruik van IP-camera’s en zorgen voor de scherpste beelden.

IP camera’s

Een IP (Internet Protocol) camera is een camera met netwerkaansluiting. Zo kunt u deze IP camera rechtstreeks aansluiten op uw (draadloos) thuisnetwerk. Na wat instellingen is uw IP camera bereikbaar via het Internet. Zo kunt u altijd en overal via uw computer, smartphone of tablet uw beelden bekijken.

Bekabelde camerasystemen

Als de HD camerasystemn te duur zijn voor uw budget dan kiest u met een bekabeld systeem voor even scherpe beelden aan een gunstigere prijs. Deze zijn ook makkelijk aan te sluiten en u kunt de beelden ook bekijken via uw smartphone. Er is enkel wat handigheid vereist voor het trekken van kabels.

Draadloze camerasystemen

Liever geen kabels trekken? Dan kiest u natuurlijk een draadloos systeem. Deze kosten iets duurder maar zijn heel snel en makkelijk zelf te installeren.

Wetgeving camerabewaking

De Belgische wetgeving heeft enkele regels bepaalt rond het plaatsen van een bewakingssysteem. Gebruik onderstaande bronnen om hierover meer te lezen:

België

Nederland