Kostbare en persoonlijke bezittingen die weg zijn, een ravage in huis, het nare idee dat vreemden hebben rondgestruind in uw vertrouwde omgeving: een inbraak heeft een enorme impact. Dat wilt u uiteraard niet meemaken. Daarom geven wij u informatie en advies over hoe u ongewenste bezoekers buiten de deur houdt.

Hieronder vindt u 5 praktische tips die inbrekers het leven moeilijker maken:

1. Vermeld niet op sociale media, of met uw antwoordapparaat dat u vertrekt op vakantie.

Criminelen proberen zoveel mogelijk informatie te vinden over hun potentiële prooien. Als ze kunnen zien dat je op vakantie bent dan weten ze dat het veilig is om in te breken. Je kan dit verhinderen door het niet te vermelden op social media, of je privacy settings goed te controleren zodat alleen je eigen vrienden je status updates kunnen bekijken.

2. Plaats waardevolle voorwerpen in de kamer van je zoon of dochter.

Dieven zullen meestal de slaapkamer van kinderen met rust laten omdat ze denken dat er daar toch geen waardevolle voorwerpen te vinden zijn. De slaapkamer van de ouders zijn meestal een van de meest doorzochte kamers bij een inbraak. Wij plaatsen onze waardevolle voorwerpen in de sokkenlade van onze kinderen.

3. Heb je een voordeur uit glas ? Installeer dan je security keypad op een plaats dat niet zichtbaar is via de voordeur.

Op deze manier kunnen dieven niet zomaar binnen kijken om te zien of het alarm wel degelijk op actief staat.

>Meer lezen over alarmsystemen

4. Probeer altijd de schijn te geven alsof er iemand aanwezig is in de woning.

Dit is mogelijk door altijd in je woning een licht te laten branden. Dit licht verandert best naar zoveel mogelijk verschillende plaatsen en tijden zodat er geen vast patroon in zit. Dit kan je allemaal regelen door gebruik te maken van een schakelklok.

5. Autosleutels: hou deze bij terwijl je slaapt

Dit heeft 2 voordelen:

De dieven kunnen niet vluchten met je wagen
Als je verdachte geluiden hoort kan je je auto open en toe doen om dieven af te schrikken.

Conclusie:

Door deze kleine tips die bijna geen moeite kosten toe te passen kunt u uw veiligheid van uw woning veel verbeteren. Hopelijk hebben jullie nieuwe ideeën opgedaan!