De diefstal van identiteiten online  is een groot probleem, met financiële verliezen aan deze duistere praktijken van tegen de $50 miljard per jaar. Dus wat kan je doen zodat het jou niet gebeurt? In dit digitale tijdperk zijn er steeds meer manieren waarop een crimineel aan je informatie kan komen, dus waar moet je op letten? Hier volgen de beste tips om je te beschermen tegen identiteit diefstal online:

Phishing WebsitesPhising - Bescherm Jezelf

Phishing websites zijn internetpagina’s die opgezet zijn met als doel ze precies op een andere website te laten lijken. Ze vragen om de logingegevens van die website en daarna vragen ze om nog meer informatie. In het algemeen zijn deze sites het gevaarlijkste wanneer ze zich richten op klanten van banken. Lees meer op wikipedia

Dus hoe kun je vermijden dat je informatie wordt gestolen? Nu, ten eerste: geef nooit informatie die je normaal gesproken nooit zou geven. Dit betekent geen bankrekeningnummers, sofinummer of huisadressen. Als je twijfelt, ga naar de homepage van de site in kwestie en bel hen om het te vragen.

Anti-virus en Anti-malware

Een andere populaire manier waarop criminelen aan je informatie kunnen komen is door middel van een virus of malware. Door een bestand naar je computer te sturen, kunnen ze je internetgebruik en keystrokes nakijken en je wachtwoorden onderweg vinden.

Ten eerste moet je geen bestanden downloaden die je niet vertrouwt. Ten tweede moet je anti-virus en anti-malware programma’s installeren.

Wachtwoorden

Je bent nog steeds niet helemaal veilig nu. Ook met deze stappen bestaat er voor iemand nog de mogelijkheid om je wachtwoord in handen te krijgen. Dat is de reden dat het belangrijk is om verschillende wachtwoorden te hebben voor elke website en om de belangrijkste wachtwoorden regelmatig te wijzigen. Het hebben van veilige wachtwoorden is een van de belangrijkste stappen tegen identiteit diefstal, dus je hebt geen excuus.

Beveilig Je Router

Alles dat je op het internet doet gaat via je router, dus het is belangrijk ervoor te zorgen dat dit apparaat veilig is. Zonder een wachtwoord hebben de buren niet alleen toegang tot je internet, maar kunnen ze ook je internet gebruik zien. Omdat dit eenvoudig opgelost is met een alleen een wachtwoord is dit een van de snelste manieren om identiteit diefstal te voorkomen.

Shopping Websites

Amazon, Bol en Conrad zijn allemaal veilige websites, maar hoe zit het met de kleinere winkels? Online winkelen is zo’n big business dat er duizenden websites zijn. Hoe weet je zeker dat ze legaal zijn? Je moet checken dat ze veilig zijn met je anti-virus en anti-malware programma’s.

Social Media

Omdat we allemaal socialer worden – verrassend genoeg vaak tegen vreemden – is er steeds meer informatie die gestolen kan worden. Een van de makkelijkste manieren om identiteit diefstal te voorkomen is door niet te veel persoonlijke informatie te geven op social media websites. Op deze manier moeten criminelen andere manieren bedenken om je gegevens te krijgen.

Dit zijn maar een paar simpele methodes om je identiteit online veilig te houden. Wat je ook doet, gebruik gewoon je gezonde verstand. Als je een email krijgt van een vriend met alleen een link erin en niets anders, open het dan niet. Er zijn veel meer tips zoals deze die je kunnen helpen je identiteit veilig te houden.

Wij hebben nog meer gidsen op onze website: