Wanneer het om de veiligheid van je familie gaat moet je altijd op je gevoel afgaan. Maar het is ook belangrijk om jezelf enkele lastige vragen te stellen en advocaat van de duivel te spelen.

Een zeer belangrijke vraag die je jezelf bijvoorbeeld kan stellen is waar jij denkt dat je beveiligingscamera’s nodig hebt. Een andere belangrijke vraag die je jezelf kan stellen is: Wat zijn de meest kwetsbare plekken van mijn woning?

Andere vragen om te stellen zijn bijvoorbeeld of er onzichtbare of verborgen ingangen zijn, of ramen en deuren die nadrukkelijk interessant zijn voor inbrekers? Heb je eerder te maken gehad met inbrekers, of misschien wel de eigenaar voor jou?

Als je eenmaal een besluit hebt genomen over de locatie van de camera’s, moet je een besluit nemen over de zichtbaarheid van de camera’s. Mogen inbrekers de camera’s potentieel aanraken of zien? Dit heeft een afschrikwekkend effect, maar biedt helaas wel de mogelijkheid tot vernieling. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van de camera’s op een dermate grote hoogte dat ze niet gezien worden, maar wel de dief op beeld vastleggen.

Zelf stel ik een middenweg voor. Installeer de echte camera’s buiten bereik en waar mogelijk uit het zicht en plaats vervolgens dummy camera’s (die er natuurlijk realistisch uit zien) op jouw perceel. Op die manier betreft het slechts een goedkope dummy camera voor het geval iemand de camera zou gaan afbreken. En je hebt er nog een video van ook.

Dummy Camera: http://www.bol.com/nl/p/konig-dummy-dome-beveiligingscamera-met-oplichtende-ir-leds-in-donker/9200000036146335/

Als u al weet waar u uw beveiligingscamera wilt plaatsen, maar nog niet weet welke inbraakpreventie camera u wilt. Hiervoor hebben wij een exclusieve gids geschreven die op al uw vragen in verband met beveiligingscameras een antwoord zal geven. Ga naar onze beveiligingscamera gids.

Hier zijn vijf plekken waar je altijd een beveiligingscamera zou moeten installeren:

  • De voordeur

Ongeveer 34% van alle inbrekers komen binnen door de voordeur, dus je zult op deze plek zeker een camera willen plaatsen. Om te voorkomen dat een dief de camera afbreekt, plaats hem ter hoogte van de eerste verdieping of zelfs in de nok van je huis. Als je in een appartement woont, denk dan na over een soort gaas om de camera mee te beschermen.

Pro tip: Je kan high-tech camera’s installeren die het kijkgaatje van je voordeur opnemen. De marktleider in dit soort kijkgaatjes-camera’s is Brinno.

 

 

  • Achterdeur

Nog eens 22% van de inbrekers komt binnen door de achterdeur, dus daar zul je ook een camera willen installeren. Mocht je trouwens deuren hebben aan de zijkant van je woning, beveilig deze dan op dezelfde manier als de achterdeur. Uiteindelijk komt het er op neer dat je alle deuren wil beveiligen met een beveiligingscamera. Wederom, denk er om om de camera buiten het bereik van mensenhanden te plaatsen, en zelfs stenen of stokken die naar de camera gegooid kunnen worden.

Pro tip: Denk er om dat je een camera installeert die zowel waterafstotend is als met een nacht-modus is uitgerust.

http://www.conrad.be/ce/nl/product/754154/Intellinet-bewakingscamera-NFD130-IR-MPx-dome-netwerkcamera-met-nachtzichtfunctie-551229-Resolutie-max-1280-1024-pi?ref=searchDetail

 

  • Ramen die niet aan de voorkant van het huis zitten.

Inbrekers komen daarnaast vaak binnen door een raam aan de achterzijde van het pand. Door het kiezen van een raam dat niet direct in het zicht licht, verlagen zij de kans om gezien te worden en creëeren zij zich wat tijd en rust om het inbreken uit te voeren. Pak ze aan en zet een camera op de zijde van je huis of bedrijfspand die niet onmiddellijk gezien wordt vanaf de straatkant.

Pro tip: Het beste dat je kan doen is het installeren van een draadloze beveilingscamera die je van op afstand kunt bedienen op een mobiele telefoon of een tablet, wij hebben gevonden dat xxx is de hoogste gerankschikte draadloze camera op de markt is.

http://www.amazon.com/s/?_encoding=UTF8&camp=1789&creative=390957&field-brandtextbin=Uniden&linkCode=ur2&node=502394&tag=ssfamily-20&linkId=MSNFH7VTSSN2BLVO

 

  • Tuinhuis

Dieven houden van een tuin met een tuinhuisje, omdat ze vaak overvol zitten met dure tuin machines, ontspanningsvoorwerpen en speelgoed van de kinderen. Bescherm jezelf en je waardevolle voorwerpen door het plaatsen van bewegingsdetectors in de tuin samen met een bewakingscamera die beschikt over nachtzicht. Als er rond uw achtertuin een omheining staat, zorg ervoor dat uw camera gericht is naar de ingang van de poort (of installeer daar een tweede camera).

Pro tip: Plaats de camera in het zicht. Meestal, het zien van de beveilingscamera’s is genoeg om een inbreker te stoppen en een nieuw huis te zoeken. Van een waarde perspectief vinden wij dat:  de meest betaalbare en hoogst gerankte tuin beveiliging systemen zijn.

 

 

  • De trap van je kelder

Het is meestal redelijk gemakkelijk om in te breken in een kelder. Dit komt omdat veel kelders deuren of luiken hebben, of op z’n minst kleine ramen die groot genoeg zijn voor een inbreker om er doorheen te kruipen. De beste plaats om de beveiligingscamera te plaatsen is op de trap zodat je alle inbrekers die zich ondergronds in je woning wagen kunt filmen.

Pro tip: Wanneer je je kelder wilt beveiligen, is het best dat je een camera met nachtzicht en bewegingssensor installeerd. Veel huisbeveilingsfirma’s hebben een bewegingsgevoelige camera’s met nachtzicht ter beschikking, toch hebben wij er een paar vergeleken lees de volledige review hier:

Bent u op zoek naar meer expert informatie over huis beveilingscamera’s ?

Lees onze complete huisbeveiligingsgidsen die al uw vragen beantwoorden in verband met het beveiligen van je woning:

  1. Outdoor Camera Guide
  2. Beveiligingssystemen voor uw woning
  3. Ramen Beveiligen
  4. Deuren Beveiligen