Het kan interessant zijn om te weten hoe inbrekers denken. Hier zijn enkele tips van een interview met een inbreker. Leer uit deze tips en maak je huis en je omgeving veiliger:

  • Zorg er voor dat inbrekers zich niet kunnen verstoppen terwijl ze aan het inbreken zijn. Vermijd hoge hekkens of hagen.
  • Installeer een schijnwerper met bewegingssensor. Als het licht aangaat dan weet je dat er iets gebeurt!
  • Zorg ervoor dat er niet teveel dure voorwerpen te zien zijn. Als je een dure auto hebt, zet die dan in de garage. Als je dure voorwerpen in huis hebt, sluit dan je gordijnen. Als je net een nieuwe flatscreen tv heb gekocht zet dan de doos niet voor je deur maar verberg ze.
  • Inbrekers onderzoeken vaak een buurt voor ze gaan inbreken. Zo weten ze wanneer je vertrekt na je werk en wanneer je buren naar hun werk vertrekken. Als je buren hebt die thuis zijn overdag dan heb je heel wat minder risico dat er in je buurt ingebroken zal worden;
  • Als je een alarmsysteem hebt, plaats dan geen “Beveiligd door XXX” sticker op je deur of raam. Als de inbreker weet welk merk van alarmsysteem je gebruikt dan heeft hij ook informatie over hoe het alarm eventueel uit te schakelen of te omzeilen valt. Zorg voor neutrale stickers – geef de inbreker zo weinig mogelijk informatie.
  • Het doel is niet om je huis 100% inbraakveilig te maken. Zorg er vooral voor dat jouw huis een minder aantrekkelijk doel is dan de huizen in je buurt. Vergelijk met de omliggende huizen en pas je beveiliging aan. Zorg ervoor dat je niet het makkelijkste doelwit bent!

Lees meer tips in onze blog