Hoe Zorg Ik Voor Inbraakveilige Ramenbeveilig je ramen

Eén van de meest belangrijke aspecten van huisbeveiliging – en één die vaak over het hoofd gezien wordt, ten spijt van duurdere en meer hoogtechnologische oplossingen – zijn de ramen van je huis. Dieven komen ofwel via de deur of door de ramen binnen, dus als je al geïnvesteerd hebt in stevige deuren en deursloten, zijn de ramen je zwakste toegangspunt.

Verzeker je veiligheid hier, en binnenbreken in je huis zal te veel werk zijn voor de gemiddelde inbreker.

Versterkt Glas

Er zijn verschillende methodes om je glazen ramen te versterken met veiligheidsmaterialen. De eerste is met verhard glas, dat veel duurzamer is dan traditioneel glas en daardoor moeilijker te breken. Het is ook één van de minst dure opties voor versterkt glas, hoewel het nog altijd duur blijft, vergeleken met traditionele glazen ruiten. Gelaagd glas, ook gekend als veilighedsglas, is een andere uitstekende optie voor de ramen van je huis. Gelaagd glas bestaat normaliter uit een laag vinyl, geplet tussen twee platen normaal glas. Om veiligheidsglas te breken, zou een inbreker meerdere keren op dezelfde plaats moeten slaan, wat heel wat lawaai veroorzaakt – en dat bewijst dat het een uitstekend afschrikmiddel is voor dieven.

Je zou ook glas met gaas of kogelvrij glas kunnen overwegen voor extra veiligheid, maar denk eraan dat deze producten prijzig zijn, en voor de meeste families niet meer veiligheidsvoordelen bieden dan de mindere dure opties van versterkt glas.

Polycarbonaat & Plexiglas Ramen

Acryl plastic ramen staan bekend als Plexiglas ramen, en hebben dezelfde dikte als traditioneel glas, maar zijn 10 keer sterker. Ramen uit polycarbonaat zijn duurder, maar zijn erg veilig – ze zijn 250 keer meer impactresistent dan veiligheidsglas en meer dan 10 keer sterker dan de acryl ramen.

Ramen Met Tralies

Ijzeren tralies aan je ramen maken je huis zeer inbreraambeveiliging met tralieskerresistent – zelfs als een dief het glas inslaat, kan hij niet door de tralies kruipen om in te breken. Helaas vinden veel mensen het idee van ramen met tralies maar niks, omdat ze vinden dat tralies een huis meer op een gevangenis doet lijken dan op een huis.

Desalniettemin, als deze optie je aanspreekt, weet dan dat sommige bedrijven zich specialiseren in decoratieve ramen met tralies die enorm mooi zijn en aangepast kunnen worden om bij je het ontwerp van je huis te passen.

Raamalarmen

Er zijn verschillende soorten raamalarmen op de markt vandaag. De eerste is een simpel sensoralarm, om te detecteren of een raam geopend of gebroken wordt, en een alarm te laten afgaan zodat je familie verwittigd wordt en de inbreker vlucht.

Het CE deur of raamalarm SH 555 is een populaire draadloze optie die gemakkelijk te installeren is en gebruikt kan worden op elk raam in je huis.

Een meer gecompliceerd raamalarm zoals de CE Infrarood doorgangsmelder DX-540 voegt ook een infrarood bewegingsdetector toe om de buurt rond het raam te controleren, en te activeren wanneer beweging gedetecteerd wordt, maar voor het raam geopend of gebroken wordt.

Als je je ramen vanop afstand wilt controleren of verwittigd worden wanneer er beweging gedetecteerd wordt, of als je ’s nachts een raam open laat staan dan kun je een raamsensor installeren als uitbreiding op uw alarmsysteem.

De Gigaset Elements safety starter: Eindelijk, een huisalarmsysteem die de componenten biedt om alle ramen te beveiligen en nog een extra voordeel biedt, omdat het je niet alleen waarschuwt voor indringers, maar ook een automatische hulpoproep kan sturen naar je alarmbedrijf of de lokale politie. Deze kan uitgebreid worden met extra raamsensoren om zo aan uw behoefte te voldoen.

Het ELRO Huisalarm met telefoonkiezer is ideaal geschikt voor de beveiliging van een vakantiehuis, clubhuis, winkel of kantoor. U krijgt telefonisch een bericht wanneer er een alarm is geactiveerd. Na de detectie volgt een luid en een stil alarm. Zo worden de inbrekers afgeschrikt en krijgt u of uw beveiligingsbedrijf een melding. Tot drie nummers programmeerbaar.

SimpliSafe biedt een uitstekende doe-het-zelf optie aan die je zelf kan installeren, het heeft ingangssensoren voor ramen en deuren, en voortdurende controle.

Raamsloten

Onderschat de kracht van een goed slot niet. Grendels en andere soorten raamsloten zijn uitstekend, maar de beste inbraakkafwering is een zwaar raamslot dat van buitenaf zichtbaar is. Een stiftcilinderslot (zoals deze van Abus die hieronder wordt afgebeeld) kan een simpele, betaalbare, maar uiterst effectieve inbraakafwering zijn.

Een andere populaire optie bij eigenaars van huizen is een vinyl raamslot. Eén van de beste vynil sloten wordt gemaakt door Prime Line.

Een goede raambeveiligingsstrategie die door experts aangeraden wordt, is om sterke, zichtbare raamsloten te installeren op de ramen van het gelijkvloers en de eerste verdieping, en simpelere grendels of schuifraamsloten aan de bovenste verdiepingen.